Pomoc
pn.-pt.
9:00-17:00
tel. 22 836 54 45
Opinie o Księgarni:
TOP10:
Twój adres został dodany do listy oczekujących na ten produkt.
Powiadomimy Cię, gdy tylko stanie się on dostępny.
Losche Klaus
Chłodnictwo Technologia w piekarni
Oprawa: twarda | Wysyłamy w: 3-5 dni roboczych
Wydawnictwo: PWN
Jak uniknąć strat jakości? Czy lepiej zamrażać ciasto z garą czy bez gary? Czym są i jak działają polepszacze do głębokiego mrożenia? Co się dzieje z drożdżami podczas mrożenia?
Przez siedem dni w tygodniu, o każdej porze dnia konsument chce mieć dostęp do szerokiej gamy świeżych produktów piekarniczych. Współczesna technologia pozwala rozdzielić czasowo fazy wytwarzania ciasta, garowania oraz wypieku. Najszersze pole manewru daje faza garowania, a największy sukces można osiągnąć dzięki zastosowaniu chłodnictwa.
Książka porusza szereg istotnych zagadnień technologicznych związanych z procesami chłodzenia i mrożenia różnych typów produktów spożywczych (stałych, płynnych, pakowanych, itp.). Ponadto znajdują się w niej informacje oraz wskazówki praktyczne na temat wykorzystania chłodnictwa w przemyśle spożywczym, takie jak:
- wydajność chłodzenia
- działanie chłodni a straty cieplne
- rodzaje urządzeń chłodniczych
– odroczone i przerwane garowaniu oraz technologia półzapieku
– mrożenie szokowe, próżniowe, kriogeniczne, adiabatyczne
– dopasowywanie receptur do potrzeb chłodnictwa
– produkcja drobnego pieczywa żytniego z zastosowaniem chłodnictwa
– analiza rentowności sklepowych stacji wypieku
– zapotrzebowanie mocy chłodniczej i porównywanie kosztów urządzeń chłodniczych
Dzięki zastosowaniu nowych technologii zakłady mają możliwość oferować swoim klientom szeroki asortyment produktów, usprawniać przebieg procesu produkcji, zaś klienci mają pewność zakupu produktów o najwyższej jakości.
Książki pokrewne
Recenzje
Napisz własną recenzję
Detale techniczne
Oprawa: twarda | Ilość stron: 440 | Wydawnictwo: PWN | Data premiery: 2015-02-19 | Wymiary: 15.0x23.5cm | EAN: 9788301181345