Kapłony i szczeżuje
Gdy dzisiejsi szefowie kuchni prześcigają się w wymyślaniu oryginalnych przepisów, śmiało możemy sięgnąć do zapomnianej przeszłości. Bo jak pisał osiemnastowieczny historyk Jędrzej Kitowicz, tylko coś bardzo starego może wydawać się nowe. Poczytajmy zatem o oszołamiającej europejskiej karierze szczupaka po polsku, cofnijmy się do czasów, gdy pasternak nie był tylko zabawnym słówkiem, a kucharze serwowali żółtonosy i sielanki. Wreszcie poznajmy kulinarne przemyślenia świętych Piotra i Pawła, które na długie stulecia ukształtowały n...
- Autorzy: Jarosław Dumanowski , Magdalena Kasprzyk-Chevriaux
- Wydawnictwo: Czarne
- Rodzaj okładki: oprawa: broszurowa
- Data premiery: 2019-04-03
- Liczba stron: 336
- Wymiary: 13,3x21,5 cm
- EAN: 9788380498525