Pomoc
pn.-pt.
9:00-17:00
tel. 22 836 54 45
Opinie o Księgarni:
TOP10:
Twój adres został dodany do listy oczekujących na ten produkt.
Powiadomimy Cię, gdy tylko stanie się on dostępny.
Odroczony rozrost
Oprawa: twarda | Wysyłamy w: 3-5 dni roboczych
Wydawnictwo: PWN
Klienci oczekują świeżych bułeczek, bez względu na porę dnia? Jak zmodernizować produkcję i rozszerzyć asortyment bez ryzyka zwrotów? Niezbędnik piekarza, dedykowany właścicielom piekarń i cukierni, technologom i uczniom. Podpowiada praktyczne rozwiązania, koncentrując się wokół zastosowań technologii chłodniczych: 1. technologia prowadzenia gary w obniżonej temperaturze (odroczony rozrost), pozwala na odroczenie momentu wypieku o kilka-kilkanaście godzin oraz wyraźnie poprawia jakość wyrobów; 2. procesy technologiczne oparte o mroźnie szokowe oraz produkty głęboko mrożone umożliwiają transport uformowanych i wyrośniętych kęsów na znaczne odległości oraz jeszcze dłuższe przechowywanie. Proces wypieku staje się łatwiejszy i możliwy nawet dla mniej wykwalifikowanego personelu. W książce znaleźć można: - podstawy teoretyczne - przykłady instalacji, omówienie obsługi urządzeń - cenne wskazówki, poparte wynikami eksperymentów - porady, na co trzeba zwrócić uwagę planując rozbudowę zakładu - sklep firmowy – od czego zacząć? Teraz już nic nie stoi na przeszkodzie, aby rozpocząć wypiek bezpośrednio w punktach sprzedaży - sieci partnerów lub... własnej!
Książki pokrewne
Recenzje
Napisz własną recenzję
Detale techniczne
Oprawa: twarda | Ilość stron: 172 | Wydawnictwo: PWN | Data premiery: 2014-09-19 | Wymiary: 15.5x24.5cm | EAN: 9788301180034