Kuchnia pełna warzyw
Warzywa są nie tylko zdrowe, lecz także pyszne. W tej książce znajdziesz ponad 100 przepisów na dania zarówno sezonowe, jak i takie, których smakiem możesz cieszyć się przez cały rok.
Autorka zaprasza cię do swojej kuchni pełnej warzyw. Przekonasz się, że ze zwyczajnych warzyw z ogródka czy straganu można wyczarować wspaniałe dania na każdą okazję. Przepisom towarzyszą ciekawostki i praktyczne wskazówki, jak dodać potrawom jeszcze więcej smaku.
Bohaterami książki są: burak, cebula, cukinia i dynia, fasola i groch, kalafior i brokuł, kapusta, marchew, ogórek, papryka, pomidor, por i ziemniaki. Dowiesz się, jak przygotować z nich potrawy typowo polskie i regionalne na przykład cebularze, bigos albo placki ziemniaczane a także dania sięgające korzeniami do kuchni z różnych zakątków świata...
- Autorzy: Lidia Bawolska
- Wydawnictwo: RM
- Rodzaj okładki: oprawa: broszurowa
- Data premiery: 2024-01-22
- Liczba stron: 192
- Wymiary: brak informacji
- EAN: 9788381516372




