
Obżartuchy i opilce. Przewodnik po stołach, garach i innych krainach Wielkiej I Rzeczypospolitej
Co myślisz, gdy słyszysz kuchnia staropolska? Wiadomo, karczma U Sarmaty na wakacjach w Borach Tucholskich. Bigos. Placek po zbójnicku. I te kluski, które babcia robiła w niedzielę. Tyle tylko, że to wszystko nie ma nic wspólnego z tym, jak jadali nasi przodkowie. A to, jak jadali, odzwierciedlało też to, jak żyli. Wyrusz z Jackiem Komudą w fascynującą podróż. Kulinarną, geograficzną, historyczną. Posłuchaj o tym, jak wyglądało życie, poczuj, co płynęło w żyłach naszych przodków. Bo półmiski i garnki to tylko pretekst. To będzie podróż przez żołądek do wiedzy.
- Autorzy: Jacek Komuda
- Wydawnictwo: Fabryka Słów
- Rodzaj okładki: oprawa: broszurowa
- Data premiery: 2024-08-30
- Liczba stron: 480
- Wymiary: 195x125 mm
- EAN: 9788367949972