Księga mięsa
Czy tak brzmi Wasza odpowiedź na pytanie: jeść mięso, czy nie jeść? Oto książka, która Wam w tym pomoże: przeczytajcie interesujący reportaż na temat naturalnego chowu zwierząt w gospodarstwie ekologicznym, a od mistrzów w fachu rzeźnickim dowiecie się, jak rozpoznawać jakość mięsa, w jaki sposób wykorzystuje się części wieprzowiny, wołowiny, jagnięciny i cielęciny.
Z pewnością przydatne będą tez informacje o sprzętach i przyborach kuchennych. A potem zabierzcie się do gotowania, wykorzystując nasze smakowite przepisy pogrupowane według najważniejszych metod obróbki kulinarnej: od smażenia, po parzenie. Ponad setka przepisów od klasycznych do współczesnych i całkiem nowych kreacji dowodzi, że z wieprzowiny, wołowiny, cielęciny i jagnięciny można przyrządzić o ...
- Autorzy: Monika Schuster , Sabine Schlimm , Sabine Knappe , S
- Wydawnictwo: Olesiejuk Sp. z o.o.
- Rodzaj okładki: oprawa: twarda
- Data premiery: 2016-10-27
- Liczba stron: 240
- Wymiary: 25x27 cm
- EAN: 9788378446118