Dostępność: Mało < 20 (Wysyłka w 3-5 dni roboczych)

Salicylany w jedzeniu i lekach
Salicylany to sole kwasu salicylowego, czyli biologiczna substancja występująca naturalnie w wielu roślinach. Znajduje się ona również w produktach spożywczych oraz środkach przeciwbólowych i lekach, np. w aspirynie. Od ponad 100 lat jest wytwarzana chemicznie i dodawana przez przemysł spożywczy do wielu produktów. Salicylany nie są tolerowane przez niektóre osoby i często są nieodkrytą przyczyną wielu przewlekłych dolegliwości. Mimo że uczulenie na salicylany w medycynie znane jest od bardzo dawna, to jednak lekarze często je bagatelizują, a osoby zmagające się z uciążliwymi schorzeniami nie zdają sobie nawet sprawy, że mogą odczuwać nadwrażliwość na te substancje.
Nadwrażliwość na salicylany przyczyną wielu dolegliwości
Czy wiesz, że nierozpoznana nietolera...
  • Liczba stron: 112
  • Wymiary: brak informacji
  • EAN: 9788381684231

34,30 zł

- 1 +

Darmowa dostawa od 199,90 zł

Potrzebujesz pomocy?
Pon - Pt. 9:00 - 17:00
tel. 22 836 54 45