-10%
Dostępność: Mało < 20 (Wysyłka w 3-5 dni roboczych)

Kuchnia koreańska? Powiesz: wiem, to przecież kimchi! Masz rację, ale chociaż kiszona na ostro kapusta (zwana u nas pekińską) jest obok bap, czyli ryżu sercem koreańskiego menu, to kuchnia tego narodu kusi wieloma innymi smakami, aromatami i kolorami. To ostrość intensywnie czerwonej pasty gochujang z koreańskiej papryczki chili, słodycz syropu ssal jocheong z brązowego ryżu, słony smak doenjang pasty z sfermentowanej soi i zalewy solnej. To kuchnia dobra dla mięsożerców wielbicieli aromatycznej grillowanej wołowiny bulgog, smażonego kurczaka na ostro dak galbi, bulionów z suszonych sardeli i glonów, ale i tych, którzy wolą rośliny bo przecież królują tu też marynowana rzepa i glazurowane bataty, tofu i ryżowe ciasteczka, których łagodność przełamują słodko-ostre sosy.

Wprowadź smak...

  • Autorzy:
  • Wydawnictwo: RM
  • Rodzaj okładki: oprawa: broszurowa
  • Data premiery: 2023-03-13
  • Liczba stron: 112
  • Wymiary: 235x162 mm
  • EAN: 9788381516099

39,99 zł

36,00 zł

- 1 +

Darmowa dostawa od 199,90 zł

Potrzebujesz pomocy?
Pon - Pt. 9:00 - 17:00
tel. 22 836 54 45